Posjeta sajmu Interio u Sarajevu

Od 27. do 31. oktobra u Centru Skenderija Sarajevo održan je 37. Međunarodni specijalizovani sajam namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja te prateće industrije pod nazivom Interio.

INTERIO je dugogodišnji bosanskohercegovački specijalizovani sajam koji prezentuje proizvode i usluge za opremanje unutrašnjih i vanjskih stambenih i poslovnih prostora, te je nezaobilazno mjesto susreta stručnjaka, proizvođača, distributera, trgovaca i šire javnosti.

Predstavnici Centra za istraživanje i razvoj su prisustvovali sajmu, te iskoristili priliku da se upoznaju sa raznim izlagačima i proizvođačima namještaja iz Bosne i Hercegovine.

Neki od izlagača čije smo štandove posjetili i razmjenili iskustva, ali i predstavili usluge su: Shara d.o.o. Sarajevo, Drvni klaster “namještaj i drvo”, ENI-EM d.o.o., Mobler 33, Tugra Sarajevo, Minalli d.o.o. Sarajevo, ali i mnogi drugi.

Treba napomenuti da je sajam ove godine bio u manjem obimu, na šta je sigurno uticaj imala i pandemija virusa CORONA. Sa druge strane, to je otvorilo mogućnosti da se posjetioci detaljnije upoznaju sa izlagačima, njihovim proizvodnim portfolijom, te da iskoriste određene sajamske popuste.

Izdvojili bismo određene inovativne proizvode koji su razvijeni od strane domaćih preduzeća, od kojih bismo izdvojili preduzeće ENI-EM d.o.o. Doboj Jug sa svojim inovativnim i patentiranim proizvodom – podesivom podlogom za madrace, te Mobler 33 sa nekoliko zaista inovativnih proizvoda.

Fotografije sa Sajma INTERIO pogledajte u galeriji.

IMG_7903-scaled

Image 24 of 25