Posjeta Panonskom drvnom centru kompetencija Virovitica

02.11.2021. godine održana je radna posjeta Panonskom drvnom centru kompetencija iz Virovitice, republika Hrvatska. Panonski drvni centar kompetencija Virovitičko-podravske županije pruža usluge malim i srednjim poduzetnicima iz drvno-prerađivačkog sektora u Hrvatskoj i regiji, u svim fazama razvoja finalnih proizvoda od drva, odnosno proizvoda s većom dodanom vrijednošću, s naglaskom na inovacije. PDCK je osnovan 2016. godine zahvaljujući investiciji od 5.865.871,46 € od čega je sufinansiranje Evropske unije iznosilo 5.806.039,57 €.

Upravo ova postavka PDCKa, koja se u mnogim aspektima poklapa sa uslugama koje pruža Centra za istraživanje i razvoj Gradiška bila je razlog posjete radi razmjene iskustava u radu i pružanju usluga preduzećima iz sektora drvoprerade i proizvodnje namještaja.

Značajni infrastrukturni kapaciteti sa kojima raspolaže PDCK Virovitica, te iskustvo koje su stekli od svog osnivanja 2016. godine, su i više nego važni radi unaprijeđenja usluga koje pruža Centar, ali i za ostvarivanje potencijalne institucionalne saradnje.

Razmjenom iskustava te detaljnijim upoznavanjem sa modalitetom rada Centra za istraživanje i razvoj i Panonskog drvnog centra kompetencija smo napravili prvi korak ka daljem razvoju razmjene znanja i iskustava, ali i stručnim konsultacijama kada je u pitanju dizajn, proizvodnja i plasman namještaja.

Slike posjete možete vidjeti u galeriji ispod:

1

Image 1 of 9